Ingrediente

8 cartofi

3 morcovi

4 castraveti murati

400 g parizer de pui

3 oua

15 g sare

5 g piper macinat

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si morcovii si se pun la fiert in coaja. Se fierb 2 oua pentru maioneza. Se taie parizerul cubulete. Castravetii murati se scurg de otet si se taie cubulete. Dupa ce au fiert, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie tot cubulete. Se pun toate intr-un bol mai mare, se adauga sarea si piperul macinat si se amesteca. Se prepara maioneza din 2 galbenusuri de oua oua fierte si un galbenus de la un ou crud. Intr-un bol se sfarama bine galbenusurile fierte cu o lingura de lemn, se adauga si galbenusul de la oul crud, se amesteca si cand s-a omogenizat adaugam mustarul, amestecam in continuare si incepem sa punem ulei putin cate putin, amestecand tot timpul in aceeasi directie. Pentru ca maioneza sa iasa deschisa la culoare spre final se freaca cu zeama de lamaie. Se pune maioneza peste compozitia din bol ( avand grija sa mai pastram putin pentru ornat) se amesteca , se pune pe platouri, se orneaza si se serveste rece.

Pofta buna !

1 lamaie

400 ml ulei

1 lingura mustar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here