Ingrediente

– 1,8 kg.cod – 4 buc. morcov – 5 buc. cartof – 1 lamaie – 1 ceapa alba – 4 linguri ulei de masline – un praf de sare – un praf de piper macinat – condiment pentru peste – un praf de maghiran – un praf de oregano – 3 catei de usturoi – 1 pahar de vin alb – 3-4 rosii – 1 pahar de apa

Mod de preparare

Se curata pestele cod de solzi, se taie cozile , se decapiteaza, se taie pe lungime apoi se portioneaza in bucati potrivite si se spala cu apa rece.Se lasa sa se surga de apa apoi se condimenteaza. Legumele se curata de coaja, se spala si se taie astfel: cartofii-cuburi,morcovii- rondele, ceapa- fidelute, usturoiul-rondele si rosiile se taie felii. Se tapeteaza o tava cu ulei,se condimenteaza legumele si se adauga in tava mai putin rosiile si usturoiul, se pune vinul , apa si se da tava la cuptor pentru 25 minute. Se pune pestele cod peste legume, se lasa la cuptor 20 minute, apoi se scoate tava, se adauga rosiile si lamaia taiata felii si se mai lasa la cuptor pentru 5-10 minute. Se serveste cu mamaliguta calda.

FashionLife va doreste Pofta Buna!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.