manipulareVoi nu v-aţi manipulat niciodată partenerul de viaţă cu un scop precis? Chiar niciodată? Există mai multe moduri de a-l manipula pe celălalt, iar relaţia amoroasă oferă un teren bun pentru acest tip de „gimnastică”.

Voi aborda subiectul iubirii. V-aţi gândit că, deseori, ne folosim de ea pentru a-l face pe celălalt să cedeze? Atenţie la legea ATRIACŢIEI!

Drăgălăşenia poate deveni manipulare atunci când vă folosiţi de ea pentru a obţine un favor de la partenerul de viaţă sau chiar în scopul obţinerii iertării pentru o prostie. Drăgălăşenia calculată, intenţionată este un abuz de putere asupra celuilalt. Atunci acţionaţi cu putere pentru a vă influenţa partenerul şi pentru a vă atinge scopul.

Sexul este acţiunea care, foarte des, alimentează relaţia. Acceptaţi şi oferiţi în schimb plăcerea pentru satisfacerea unei nevoi fizice şi psihice. Profitorul exercită asupra celuilalt o presiune morală pentru a ajunge la orgasm, la satisfacţia personală.  Suntem cu toţii manipulatori, dominatori, iar uneori slăbiciunea este cea care guvernează.  În cuplu comunicarea este elementul esenţial.

Indiferenţa este aroganţa provocatoare pentru accentuarea unei „lupte” între două persoane. Deseori, foarte sensibil în interior, indiferentul acţionează astfel ca să salveze aparenţa şi, deseori ca să păstreze controlul asupra unei situaţii pe care el a provocat-o.

Banii reprezintă o energie care trebuie îmblânzită. În cuplu este deseori cauza unor discuţii furtunoase, pentru că unul sau celălalt o utilizează ca argument defavorabil în loc să caute o soluţie. Puterea banilor este o realitate tristă care distruge deseori armonia într-o legătură.  Dar, din păcate trebuie să subliniez faptul că există femei care caută un bărbat cu venituri substanţiale pentru a-si asigura un anumit confort şi o calitate a vieţii superioară mediei. Există şi bărbaţi care profită de banii lor pentru a abuza de femei.

Aşadar, nu vă lăsaţi influenţaţi de nimic şi pentru nimic. Faceţi exact ceea ce vă convine şi ceea ce este mai bine pentru viaţa voastră.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.