HomeRelatii & SexDespartirea – ce e si ce nu e manierat

Despartirea – ce e si ce nu e manierat

brackup

Despărțirile sunt grele și nu neapărat simptomatice relației dintre parteneri. Fie că este vorba de un divorț, de ruperea unui angajament de logodnă sau de o simplă separare, despărțirea trebuie făcută acasă. Ideal este ca foștii parteneri să rămână în relații cordiale, mai ales dacă sunt implicați și copii. Politețea este apanajul oamenilor superiori din punct de vedere moral.

Partenerii sunt sfătuiți să își păstreze demnitatea, să nu se lase obiți de furie sau ură. Întâlniți-vă în privat. O despărțire într-un loc public este neplăcută deoarece uneori sentimentele puternice nu pot fi controlate. Gândiți-vă la sentimetele celuilalt și asigurați-vă că este într-o stare bună înainte să plecați.

O persoană extrem de supărată nu ar trebui să conducă sau să rămână singură pentru mult timp. Doar pentru că v-ați despărțit, nu înseamnă că trebuie să neglijați siguranța fostului partener. Pentru unele cupluri, timpul poate fi vindecător. Unele cupluri evită să se întâlnească în public, la aceleași evenimente sau în aceleași restaurante.

Este important să clarificați natura relației post-despărțire și să păstrați anumite limite: fară vizite neanunțate, mai ales sub influența alcoolului, fără să cereți ajutor când se strică aerul condiționat – există specialiști pentru așa ceva. Onorați-vă promisiunile față de copii, respectând programul de vizită și/sau custodie.

Uneori, în ciuda timpului care a trecut, apar situații care pot crea potențiale probleme. Este bine să faceți ceea ce este corect, nu să deschideți răni mai vechi și să retrăiți trecutul. O astfel de situație poate fi decesul unei rude a fostului partener, moment în care trebuie să vă prezentați omagiile rămânând ferm pe aceleași poziții privind relația, chiar dacă acesta/aceasta trece prin momente dificile.

Puteți merge la acest eveniment dacă nu veți crea discomfort familiei. Dacă despărțirea nu s-a făcut de comun acord, unul dintre parteneri poate trimite semnale de reconciliere: mesaje pe rețele de socializare, apariția deliberată în anumite locuri, diverse comentarii de față cu prieteni comuni etc. Singura metodă este să nu depășiți limitele stabilite la finalul relației. La întâlniri (accidentale sau nu) mențineți un ton al discuției pozitiv, ocolind subiectele delicate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read