soacra_discutie_cupluIndiferent ca te-ai căsătorit acum sau că eşti într-o relaţie de lungă durată, trebuie să te faci plăcut de la început.  Nu este o “lege” ca între soacră şi noră sau soacra şi ginere trebuie să existe conflicte.

Chiar dacă nu te consideră suficient de bun/(ă), chiar dacă este geloasă pentru că e copilul ei şi e clar că mereu îi ţine parte indiferent dacă greşeşte sau nu, problemele pot apărea oricând şi trebuie să ştim cum să reacţionăm şi să ne comportăm în aceste situaţii.

  • Oferă respect!

Sentimentul va fi reciproc. Dacă oferi respect, vei primi la rândul tău, respect. Asta presupune să fii politicos, sincer şi să vorberşti mereu frumos. Regulile pe care le stabileşti de la început o vor ajuta să înţeleagă exact care este locul ei în viaţa ta.

  • Nu-i cere sfaturi pentru a îmbunătăţi relaţia cu soţul/soţia

Mereu mama va fi cea care îi va ţine parte fiului sau fiicei, aşa că în cazul în care copilul ei greşeşte, niciodată nu-ţi v-a da dreptate.

  • Nu dezvălui problemele de familie cu care te confrunţi

În cazul oricărei mame, copilul reprezintă mândria şi aurul familiei. Aşa că, dacă îi bagi vină soţului/soţiei, s-ar putea să iasă cu scandal. Nu-l/o critica niciodată faţă de “mama soacră”.

  • Împarte vizitele la părinţi în mod egal

Aşa nu v-a exista nicio discuţie referitoare la faptul că mergeţi mai mult la părinţii ei/lui.

  • Arată-i că ţii la fiul/fiica ei

Aceasta va fi pe deplin încântată şi mulţumită că fiul/fiica este respectat/ă şi că e pe mâini bune.

  • Nu internevi niciodată în relaţia mamă-fiu/fică

Pentru că, în cazul în care îi ţi parte soacrei, vei avea acasă scandal pentru că nu ai ţinut cu el/ea sau nu ţi-ai ţinut gura pentru că el/ea intenţiona să zică altceva. Iar, în cazul în care ţi cu el, “mama soacră” te va lua în ochi răi şi va presupune că nu te interesează decât binele lui/ei. Încearcă să întelegi să nu e bine să îi critici mama.

  • Ajut-o în treburile casnice când mergeţi la ea

Oricine apreciază acest ajutor şi mereu vei avea un punct roşu.

  • Petreceţi mai mult timp împreună

Implicaţi-vă şi în alte activităţi decât cele casnice. Mergeţi la cumpărături, în excursii şi alte activităţi care vă fac plăcere. Până la urmă aveţi ceva în comun: iubiţi acelaşi om.

Gândeşte-te că nimic nu e mai important decât sănătatea şi liniştea în familie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.