spa Dincolo de modă a devenit o stare de spirit – porţie de răsfăţ şi frumuseţe, departe de toate problemele cotidiene. Undeva la capătul lumii, în propria sală de baie, starea de bine devine prioritate.

Sare şi ghimbir, cocktail rafinat

Pentru o şedinţă de exfoliere, pe care nu veţi dori niciodată să o uitaţi: două exemple despre imaginaţia aflată la putere, în spa. Pietre calde, mirodenii, minunate uleiuri, apă de la Marea Moartă, care ne oferă o uimitoare concentraţie de minerale, toate în reţete sublime, adaptând şi resursele locale, pentru ca noi toate să ne simţim adevărate urmaşe ale Cleopatrei.

ASTA E UN SPA!

Numele a fost împrumutat de la o staţiune balneară din Ardenii belgieni, popularizată în SUA, unde la început, însemna doar jacuzzi. Apoi, cuvântul spa a devenit sinonim cu frumuseţea, în versiunea de lux.

Ideea originară – de a oferi îngrijiri exclusiviste, în decoruri de excepţie – este şi astăzi prezentă în cinci locaţii din lume: Chaval Blanc şi Martinez din Franţa, dar şi în Canada, în Dubai şi în Insulele Mauriţius, unde pot fi regăsite, alături de procedurile casei (printre care cea numită No Complex), şi adaptări ale unor obiceiuri culese din lumea întreagă de către Claude Renaudin, cel care a adaptat şi Iomilomi (atingerea drăgăstoasă), după ce a cunoscut-o pe bătrâna hawaiană, în vârstă de 80 de ani, care a inventat această procedură. De altfel, Claude Renaudin este şi cel care foloseşte pietre autentice din Arizona pentu metoda sa Canyon Love Therapy…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.