breton-2Bretonul a revenit în tendinţele tunsorilor şi coafurilor din 2013, reîncărcat cu mai multă vigoare şi influenţe din decadele trecute. Am văzut în ultima perioadă renaşterea coafurilor cu breton într-o manieră reîmprospătată şi incontestabil stilată.

Cel mai popular este cel gros, drept şi lung, trecând uşor peste linia sprâncenelor de preferabil, însă cum bretonul este în esenţă un element ce trebuie ales în concordanţă cu trăsăturile feţei, noi suntem de părere că ar trebui ales pentru a te avantaja.

În special în contextul actual, în care bretonul în tendinţe este atât asimetric şi edgy, cât şi delicat şi feminin, tipul de breton potrivit trebuie ales pentru a se adapta la forma feţei tale.

Dacă ai faţa lungă şi ovală, bretonul ideal este unul lung, dat pe o parte. Bretonul ideal pentru o persoană cu fruntea îngustă şi maxilarele late este unul rotunjit, subţiat către vârf, pe când cel perfect pentru o faţa în formă de diamant este unul nu foarte lung, uşor filat şi dat pe o parte.

Dacă ai faţa în formă de inimă poţi purta un breton des, puţin mai scurt în partea de mijloc şi mai lung către pomeţi, iar dacă ai faţa rotundă, ideal ar fi să laşi fruntea aproape liberă şi să alegi un breton filat, lung, dat pe o parte.

Iată în continuare cele mai populare 10 stiluri de breton pentru 2013:

Breton lung şi drept

Precum ţi-am spus şi la începutul acestui material, bretonul lung, drept, care depăşeşte linia sprâncenelor şi încadrează privirea este cel mai râvnit tip de breton al anului 2013. Seducător şi feminin, acest model de breton a fost zărit atât în rândul modelelor de pe podium, cât şi printre celebrităţile de pe Covorul Roşu.

Breton filat

Bretonul filat nu a plecat niciodată din tendinţe, fiind preferat datorită versatilităţii sale şi a farmecului tineresc. Indiferent de lungimea în care alegi să îl porţi sau de asimetria şuviţelor, află că acest stil este în continuare super chic.

Bretonul Ioana d’Arc

Bretonul în stilul Ioanei d’Arc şi tunsoarea scurtă care îl acompaniază a fost unul dintre cele mai neaşteptate tendinţe care s-au arătat în Săptămâna Modei. Dacă te numeri printre feministele edgy, în căutarea unui stil modern şi deosebit, atunci un astfel de breton nu va trece neobservat.

Bretonul care încadrează chipul

Dacă forma feţei îţi recomandă un breton subţire, filat şi amplasat lateral, atunci acest stil este mai mult decât perfect pentru tine. Farmecul subtil, însă remarcabil al acestei tunsori îl poţi obţine fără a face o schimbare radicală în stilul tău.

Bretonul Betty Page

Bretonul retro purtat de cea mai cunoscută pin up girl, Betty Page, are un farmec desăvârşit în compania unor trăsături feminine, delicate. Pentru acest look, va trebui să îţi tunzi bretonul drept, deasupra sprâncenelor.

Bretonul fals

Regăsite în prezentarea Cacharel şi Prada, coafurile cu breton fals, realizat din vârfurile şuviţelor proaspăt filate au strâns cele mai multe aplauze din partea publicului. Încearcă şi tu o astfel de coafură înainte de a lua decizia de a-ţi face breton.

Bretonul în stil 60s

Discret, filat şi scurt, bretonul anilor ’60 popularizat de nimeni alta decât fashion icon-ul Audrey Hepburn a revenit în tendinţe pentru a complimenta cocurile voluminoase, beehive.

Bretonul în stil 80s

Cine nu îşi aduce aminte de bretonul purtat de Madonna în anii ’80? Onduleurile messy, wet şi date într-o parte care ieşeau de sub eşarfa prinsă sub formă de accesoriu de păr au revenit în tendinţe în prezentarea Jean Paul Gaultier. Podiumul a arătat ca un veritabil Walk of Fame datorită modelelor coafate şi machiate în stilul unor celebrităţi precum Madonna, Boy George, Michael Jackson s.a

Bretonul wet

Stilul wet este deosebit de popular în sezonul primăvară/vară 2013,  în special dacă combinăm texturi şi alegem să conferim un aspect umed doar unor şuviţe, în întregului scalp, cum s-a preferat în anii trecuţi. Foarte chic este să porţi şi bretonul wet, o variantă foarte convenabilă de a-ţi modela  şuviţele în stilul dorit.

Bretonul 90s

Stiliştii în acest an propun un breton tapat, uşor messy, în stilul anilor ’90. De asemenea, actuală este aranjarea bretonului într-o parte, ca la prezentările lui Marc Jacobs sau în coafuri foarte filate, în genul celor purtate de starurile rock ale decadei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.