nunta-articleNu este niciodată prea devreme să îţi achiziţionezi o rochie elegantă, de seară sau de zi, pentru un eveniment important, cum este o nuntă. În aceasta vara eu îţi recomand să optezi pentru culori dulci, pasteluri, şi imprimeuri feminine, cum sunt cele florale.

Un lucru pe care trebuie să îl iei în considerare când eşti invitat la o nuntă, este ca rochia ta să se potrivească cu tematica evenimentului. Da, trebuie să te gândeşti la asta chiar dacă nu eşti implicat în organizarea nunţii cum sunt, de exemplu, domnişoarele de onoare. Doar nu ai cum să apari îmbrăcată într-o rochie din piele sau într-una numai din paiete la o nuntă cu tematică regală.

Dacă vrei să arăţi şic şi să afli ce rochii sunt în tendinte pentru nunţile din anul acesta, te sfătuiesc să continui cu ce scrie mai jos, însă nu uita că nu trebuie să eclipsezi mireasa. Pe principiul „nu prea sexy, nu alb, nu revelator” nu ai multă libertate când vine vorba despre ţinutele pentru nuntă, însă sper ca cele de mai jos să te ajute.

Înainte de a îţi recomanda câteva ţinute pentru look-ul fashionable ca invitat la o nuntă, trebuie să te sfătuiesc şi ce nu trebuie să faci:

  • Dacă poţi evita, lasă ţinutele „all black” pentru tuxedo-ul masculin al mireului sau a celor din familie, chiar sunt pe piaţă rochii în toate culorile posibile.
  • Evită să porţi o rochie cu un decolteu revelator. Nu este de bun gust, chiar dacă te duci la o nuntă ca să cucereşti un cavaler de onoare.
  • Ştiu că este un fapt bine cunoscut, dar spune NU blugilor. Ai crede că glumesc, dar trebuie să evidenţiez acest lucru deoarece am văzut la multe nunţi cupluri în blugi şi dacă tu nu porţi, nu îţi lăsa perechea să o facă.
  • Nu pantaloni evazaţi sau largi.
  • Nu rochie „de bal”, dacă ai o vârstă respectabilă.
  • Nu un costum office.

Rochii elegante, de seară sau zi, pentru nuntă

Rochii cu imprimeu floral

Rochiile cu imprimeu floral se potrivesc la mai multe ocazii: la o nuntă de zi, la una de seară, la una formală, cât şi la una degajată, pe iarbă. Această rochie este feminină, iar dacă optezi şi pentru un model cu peplum, atunci ştii că eşti în tendinţe.

La acest capitol se poartă şi rochiile scurte în faţă şi lungi în spate, dar şi cele cu partea de sus ca un corset. În galeria foto de mai jos vei vedea una dintre preferatele mele, rochia de la Jones and Jones cu partea de sus verde cu imprimeu floral, iar partea de jos albă. Da, aşa ai voie să porţi alb.

Rochii monocrom (uni)

Rochiile uni sunt varianta cea mai sigură. Ele sunt clasice şi elegante, iar modelul poate să fie cât vrea el de futurist, pentru că oricum vei arăta bine. Dacă însă vrei să atragi atenţia, poţi opta pentru o rochie într-o culoare puternică, nu una pastelată. Ai grijă totuşi, dacă se poate, să nu faci achiziţia de la un magazin prea cunoscut, deoarece s-ar putea să nu fii singura cu acest model. Iar dacă eşti aproape de miri, întreabă ce culoare o să aibă rochiile domnişoarelor de onoare, ca să o eviţi.

Rochii din dantelă

Dantela este unul dintre cele mai delicate şi „ladylike” materiale. Dacă mai sus trebuia să îţi faci tot felul de griji, nu multă lume poartă dantelă, iar în cazul în care porţi o rochie aceeaşi culoare cu a domnişoarelor, se iartă. În cazul în care nuanţa neon de mai sus este prea îndrăzneaţă, încearcă verde pal, roz prăfuit, bleo, minty (verde-mentă) sau galben.

Rochii glamour

Pentru mine, o nuntă este ocazia perfectă să „scoţi în lume” o rochie elegantă, glamour, lungă până în pământ, cum este modelul de mai sus de la Marchesa. O astfel de rochie nu va rămâne mult timp fără admiratori şi te va face şi pe tine să pari mai încrezătoare în tine. Pentru alternative „made in RO”, îţi recomand brand-ul Maria Lucia Hohan.

Ţinute din două piese

Dacă nu ai alte variante, poţi opta şi pentru o ţinuta din două piese, însă acest look este preferat pentru o nuntă de zi. Chiar şi aşa, îţi recomand să ai o jachetă elegantă sau un sacou cu tine când ajungi, nu trebuie să stai tot timpul cu ea/el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.