Ingrediente

500 GR visine fara simburi

5 oua

2 linguri ulei

8 linguri apa

200 gr faina

200 g zahar tos.

o tava medie

Mod de preparare

Se scot sîmburii de la vișine . Se separă gălbenușul de albuș la 5 ouă . Gălbenușurile se amestecă bine cu 8 linguri de apă fierbinte și 2 de ulei. Albușurile se bat spumă și se adaugă prin amestecare 200 g de zahăr. Acum se unesc cele două amestecuri și se omogenizează punînd și 200 g de făină. Se toarnă aluatul, care are consistența unei mămăligi subțiri în tava tapetată cu folie unsă cu ulei (să nu se lipească). Se plasează uniform pe suprafață vișinele fără sîmburi și stoarse ușor. Se coace timp de 25-30 minute. Crește, dar vișinele trebuie să rămînă la suprafață.

Pofta Buna! :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.