HomeDIVERSECaminele studentesti, reparate la cateva saptamani dupa renovare!

Caminele studentesti, reparate la cateva saptamani dupa renovare!

Caminele din Grozavesti. Nu vorbim de gunoaie, discoteci si nici petrecerile studentesti. Este vorba despre muncitorii-constructori care se incapataneaza sa-si petreaca toata viata cu studentii. Si asta pentru ca un camin incepe sa se dezintegreze, la cateva saptamani de la renovarea completa. Muncitorii repara acum ce construisera in vara. Exact ca in balada Mesterului Manole.

Caminele C si D din Grozavesti si-au primit, acum o luna, prima serie de studenti. Pozele pe care le vazusera ei pe site-ul Universitatii Bucuresti i-au socat. „Erau rupere. Incredibil. Am zis ca nu e posibil asa ceva in Romania”, isi aduce aminte un student de la Automatica.

Dar, pe cat de bine aratau pozele, pe cat de lucioasa era gresia din baie, pe atat de mare a fost si dezamagirea. Ioana P., anul intai la Facultatea de Limbi Straine, spune ca „i-a picat fata” cand a vazut ce frumos e caminul in care a fost repartizata. Si tot asa a patit si doua saptamani mai tarziu, cand bateriile de la dusuri s-au stricat.

„Asta e, cand vreau sa fac baie urc un etaj sau doua, ca acolo dusurile inca mai sunt functionale”. Colega ei de camera insa nu accepta usor aceasta situatie. „Mie nu imi face placere sa merg in prosop pe scari sau cu liftul. Plus ca sunt unii care abia asteapta sa ne vada trecand pe hol si ies in usa sa faca glume. De muncitori nu mai zic nimic…”.

Muncitorii, „prietenii” studentilor

Unul dintre muncitori, sa-l numim Dorel, spune ca nici lui nu-i convine sa „aiba sudentii pe cap”. „Unii sunt chiar nesimtiti si fac glume proaste. Striga dupa mine Dorel, ca asa i-a invatat ma-sa acasa. Faceam si eu o facultate daca aveam bani, da’ asa stau si trag la betoane si ciment”.

Dorelul nostru reia. ”Ca fac eu glume cu studentele?!? Doamne fereste! Nu stiti dumneavoastra ce panarame sunt cate unele. Eu imi vad de lucru. Vin aici la sapte dimineata, imi fac treaba, si dupa aia plec acasa”.

„Astea cu caminele care sunt mereu in constructii e fumata. Pai stau aici de patru ani si la caminele C si D se lucreaza de anul trecut”, spune Victor, unul dintre locatarii din Grozavesti. „Partea naspa este ca la noi in Romania… asta e. Am auzit ca au bagat o groaza de bani in astea, dar daca nu au avut cap si au muncit prost…

De exemplu, au dat cu un rahat de var pe perete si te umpli tot de el. Au cumparat numai lucruri proaste sa-si faca si ei safteaua. Stiti cum se face. Iti da bani pentru vopsea si tu o iei pe cea mai proasta si sustii ca ai luat-o pe cea mai buna si scumpa”, mai spune Victor. „Au dat cu vopsea lavabila. O speli de pe haine”, rade manzeste studentul.

Alt caminist, George de la Automatica, spune ca si-atunci cand muncitorii isi vor fi inchis santierul din C si D, „n-o sa dureze mult gresia si faianta. Or sa se rupa si or sa se darame toate pana o sa ramana numai termopanu’ si caramida”.

Unstudentsuparat

Asa s-a semnat el in mesajul trimis redactiei Hotnews, si iata cum ne-a convins sa le facem o vizita colegilor lui de camin: „In toamna cand am venit la facultate ma bucuram ca am avut noroc si am primit loc intr-unul dintre caminele proaspat renovate, este vorba de Grozavesti caminul C+D.

Dar curand am realizat ca tot in Romania traim si ca schimbarea este doar de fatada si ca totul se face fara cap. Eu nu am experienta in constructii sau in amenajari interioare, dar bunul simt imi spune ca nu te apuci sa varuiesti, sa vopsesti peretii etc si apoi pe urma pui termopanul, usile etc. Pentru ca exact asta se intampla aici in camin”.

Si exact asa se petrec lucrurile in Grozavesti. E ca in balada Mesterului Manole. Ce se construieste ziua, cade noaptea.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 14 nov 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read