reportaj-daily-mail-adriana-iliescu-cea-mai-batrana-mama-din-lume-vrea-sa-mai-faca-un-copil-81848

Românca Adriana Iliescu, desemnată în 2005 cea mai bătrână mamă din lume, se gândeşte să aibă încă un copil. În vârstă de 72 de ani, românca le-a declarat jurnaliştilor de la Daily Mail că se simte încă tânără şi că nu exclude păsibilitatea de a da naştere din nou.

Jurnaliştii britanici o descriu pe Adriana Iliescu drept o femeie “plină de riduri” care arată mai degrabă ca străbunica fetei ei de cinci ani. Potrivit autorului materialului, românca “îşi arată fiecare an de vârstă, poate chiar mai mult”.

“Încerc să nu mă uit în oglindă, pentru că nu-mi place. Oglinzile nu sunt prietenoase cu femeile. Dacă însă ne referim la energie, mă simt ca o femeie tânără, ca o femeie de 27 de ani, iar când sunt obosită mă simt ca una de 37. Sunt mai sănătoasă decât multe femei care n-au nici jumătate din anii mei”, le-a declarat Adriana Iliescu ziariştilor de la Daily Mail.

Aş putea să mai am un copil, dar nu mă grăbesc

Românca susţine că nu şi-a dorit-o pe Eliza pentru a părea mai tânără, ci pentru că niciodată nu-şi “simte” adevărata vârstă. În plus, românca a recunoscut că este la curent cu experimentele făcute pe o britanică de 70 de ani şi că nu exclude posibilitatea de a redeveni mamă.

“Medical este posibil. Înţeleg că se fac nişte teste pentru o britanică de 70 de ani, aşa că ar fi posibil. Mă simt bine, sunt sănătoasă şi cred că ar fi posibil să mai am un copil în viitor, însă nu mă grăbesc, pentru moment”, a precizat Adriana Iliescu. “Suntem atât de apropiate, atâ de legate încât nu sunt sigură că aş putea lua în calcul varianta de a avea încă un copil”, a continuat românca.

Micuţa Eliza, fetiţa căreia Adriana Iliescu i-a dat naştere în urmă cu cinci ani, este descrisă de jurnaliştii brtanici drept un copil vesel, plin de energie şi foarte fericit. “Ea este totul pentru mine, nimic în afară de ea nu contează. Este a mea şi asta e tot ce mă interesează, însă medical nu este imposibil să mai am un copil. Nu fumez şi nu beau alcool. Dacă trăiesc atât cât au trăit părinţii mei, Eliza va avea 20 de ani atunci când eu voi muri. Cred că încă mai am destule să-i ofer”, a mai spus Adriana Iliescu.

Nu e uşor să fii profesor universitar şi să ai un copil

Românca Adriana Iliescu a deţinut recordul de cea mai bătrână mamă timp de un an, fiind devansată, în decembrie 2006, de o femeie din Spania, mai bătrână ca ea cu 128 de zile.

Jurnaliştii britanici au descris viaţa familială a Adrianei Iliescu. Aceasta s-a măritat la 20 de ani, a rămas însărcinată, fiind nevoită însă să întrerupă sarcina din cauza unei boli. Soţul ei, atunci în vârstă de 24 de ani, a părăsit-o, iar ea nu s-a mai recăsătorit, refugiindu-se în cariera academică.

“Nu m-am putut gândi la un copil pentru că am muncit tot timpul. La 37 de ani, după ce mi-am terminat doctoratul, m-am simţit pregătită să am un copil, însă pe atunci nu se inventaseră tehnicile de fertilizare in vitro”, afirmă Adriana Iliescu, citată de Daily Mail.

“Oamenii care mă critică sunt invidioşi pe ceea ce am realizat în viaţă. Nu este puţin lucru să publici 25 de cărţi, să fii profesor universitar şi să ai şi un copil”, spune Iliescu.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.